Yamaneta.com Blogg Nøyaktig plassering gir koordinatene dine bort til apper
Nyheter

Nøyaktig plassering gir koordinatene dine bort til apper

  • 2022-07-07
  • 210 462 Visninger

Nøyaktig plassering gir koordinatene dine bort til apper

Instagram har vært gjennom så mange endringer, det er vanskelig å huske hva som virkelig er privat på kontoen din og hva som ikke er det. Som et metaprodukt er instagram imidlertid ikke kjent for å respektere dataene dine, så det mest personvernvennlige alternativet ville være å slette kontoen din helt. Hvis du imidlertid ikke er villig til å gå så langt, er det neste beste trinnet å gjøre instagramkontoen din så privat som den muligens kan være.

Tøm instagram-nettleserloggen din

som en tommelfingerregel bør du ikke bruke nettlesere innebygd i andre apper. Nettleserne i appen som brukes av instagram og tiktok er forferdelige for personvernet ditt. Hvis du ofte klikker på forskjellige lenker i folks instagram-bios, bør du vurdere å tømme instagram-nettleserloggen din.

For å starte, klikk på en hvilken som helst lenke inne i instagram-appen for å starte nettleseren i appen. Klikk nå på de tre prikkene øverst til høyre og velg nettleserinnstillinger. Trykk på sletteknappen ved siden av nettlesingsdata, og instagram vil slette nettleserloggen din.

Slett instagram-apper

Når du er ferdig med dette, bør du vurdere å slette instagram-appen og prøve å bruke tjenesten på en mobilnettleser som chrome eller safari. Det er langt mer personvernvennlig enn å bruke appen (selv om du vil gå glipp av noen funksjoner). Dette beskytter deg også mot andre personvernproblemer, for eksempel å gi appen tilgang til hele bildebiblioteket ditt, kontakter og andre data.

Du bør også stoppe instagram fra å spore aktiviteten din over internett. Den enkleste måten å gjøre det på er på din iphone. Gå til innstillinger > personvern > sporing og deaktiver tillat apper å be om å spore. Apple tvinger nå alle apper til å be om å spore deg, men hvis du slår av muligheten til å spørre, nektes sporingen som standard.

Hopp over 5

begrense tilgangen til dataene dine

du kan også revurdere hvor mye datatilgang instagram virkelig trenger. For ganske enkelt å holde tritt med venner, familie og favorittkontoene dine, fungerer appen helt fint hvis du ikke gir den tilgang til mikrofonen, kameraet, plasseringen, bildene, kontakter og resten av hele biodataene dine.

Hvor mye du begrenser Instagrams tillatelser er opp til deg og måten du bruker appen på. For å starte, gå til innstillinger > personvern på smarttelefonen din og sjekk hvilke tillatelser instagram virkelig trenger. Med mindre du er en innholdsskaper hvis levebrød avhenger av instagram, kan du finne at du faktisk kan tilbakekalle tilgang til en hel haug med ting.

Vurder å stoppe instagram fra å få tilgang til kontaktene og bildene dine i det minste. Du trenger ikke å dele kontaktinformasjon med instagram, og på iphone kan du alltid gå til fotoappen og bruke deleikonet til å legge ut bilder og videoer på instagram. Hvis det er for upraktisk, vurder å velge å bare dele utvalgte bilder med instagram, heller gi tillatelse til alle bilder. På den måten kan du velge nøyaktig hvilke bilder og videoer instagram har tilgang til, som vanligvis bare er de du laster opp. Denne funksjonen er tilgjengelig på iPhone, så vel som Android 13.

Hvis du vil fortsette å dele posisjonen din med instagram, kan du fortsatt tilbakekalle tilgangen til den nøyaktige posisjonen din for å gjøre det vanskeligere å spore deg. Gå til innstillinger > personvern > posisjonstjenester > instagram på iPhone, og deaktiver nøyaktig plassering.

Fjern nylige søk

Det er også en god idé å tømme listen over kontoer du nylig har søkt etter på instagram. Dette vil egentlig ikke skjule denne informasjonen fra instagram eller facebook, men det holder søkehistorikken borte fra nysgjerrige øyne rundt deg. For å gjøre dette, åpne instagram og klikk på forstørrelsesglassikonet i den nederste linjen. Trykk på se alle-knappen under søkefeltet, og trykk deretter på fjern alt i øverste høyre hjørne.

Sjekk hvem som kan sende deg meldinger

det er en god idé å stoppe fremmede fra å tagge eller sende meldinger til deg på instagram. Dette hindrer kontoer i å spamme eller trakassere deg. Trykk på profilikonet nederst til høyre, trykk deretter på hamburgermenyen øverst til høyre og velg innstillinger. Gå til personvern > meldinger. Velg andre på instagram og sett dette til å ikke motta forespørsler om å stoppe fremmede fra å pinge deg. På forrige side kan du også velge personer på facebook, og dine følgere på instagram, og velge om du vil motta meldingsforespørsler fra dem.

Vær oppmerksom på at disse innstillingene ikke påvirker vennene dine. Så lenge du og den andre personen følger hverandre, vil dere kunne sende meldinger til hverandre uten problemer.

Skjul aktivitetsstatusen din

du kan skjule nettstatusen din på instagram ganske enkelt. For å gjøre det, gå til instagraminnstillinger, deretter personvern > aktivitetsstatus. Slå av Vis aktivitetsstatus for bedre personvern.

Hindre folk fra å bruke bildene dine i remikser

hvis du har en offentlig konto på instagram, kan alt innholdet ditt brukes av alle til remiksene deres. Denne funksjonen lar folk bruke bildene, videoene og rullene dine til sine egne videoer. For å deaktivere dette, gå til instagraminnstillinger, deretter personvern > hjul og remix. Slå av alle alternativer på denne siden for å hindre andre i å bruke innholdet ditt. Nei

  • Nyheter