Yamaneta.com Blog Præcis placering giver dine koordinater væk til apps
Nyheder

Præcis placering giver dine koordinater væk til apps

  • 2022-07-07
  • 667 206 Visninger

Præcis placering giver dine koordinater væk til apps

Instagram har været igennem så mange ændringer, det er svært at huske, hvad der virkelig er privat på din konto, og hvad der ikke er. Som et metaprodukt er instagram dog ikke kendt for at respektere dine data, så den mest privatlivsvenlige mulighed ville være at slette din konto helt. Hvis du dog ikke er villig til at gå så langt, er det næste bedste skridt at gøre din instagram-konto så privat, som den overhovedet kan være.

 

Ryd din instagram-browserhistorik

som en tommelfingerregel bør du ikke bruge browsere indbygget i andre apps. De browsere i appen, der bruges af instagram og tiktok, er forfærdelige for dit privatliv. Hvis du ofte klikker på forskellige links i folks instagram-bios, bør du overveje at rydde din instagram-browserhistorik.

For at starte skal du klikke på et link inde i instagram-appen for at starte browseren i appen. Klik nu på de tre prikker i øverste højre hjørne, og vælg browserindstillinger. Tryk på knappen Ryd ved siden af ​​browserdata, og instagram sletter din browserhistorik.

 

Slet instagram apps

Når du er færdig med dette, kan du overveje at slette instagram-appen og prøve at bruge tjenesten på en mobilbrowser såsom chrome eller safari. Det er langt mere privatlivsvenligt end at bruge appen (selvom du vil gå glip af nogle funktioner). Dette beskytter dig også mod andre privatlivsproblemer, såsom at give appen adgang til hele dit fotobibliotek, kontakter og andre data.

 

Du bør også stoppe instagram fra at spore din aktivitet på tværs af internettet. Den nemmeste måde at gøre det på er på din iphone. Gå til indstillinger > privatliv > sporing og deaktiver tillad apps at anmode om at spore. Apple tvinger nu alle apps til at bede om at spore dig, men hvis du slår muligheden for at spørge fra, afvises sporingen som standard.

Spring over 5

begrænse adgangen til dine data

du kan også revurdere, hvor meget dataadgang instagram virkelig har brug for. For blot at holde trit med venner, familie og dine yndlingskonti fungerer appen perfekt, hvis du ikke giver den adgang til din mikrofon, kamera, placering, billeder, kontakter og resten af ​​dine biodata.

Hvor meget du begrænser Instagrams tilladelser er op til dig og måden du bruger appen på. For at starte skal du gå til indstillinger > privatliv på din smartphone og tjekke, hvilke tilladelser instagram virkelig har brug for. Medmindre du er en indholdsskaber, hvis levebrød afhænger af instagram, kan du måske opdage, at du faktisk kan tilbagekalde adgangen til en hel masse ting.

Overvej i det mindste at forhindre instagram i at få adgang til dine kontakter og billeder. Du behøver ikke at dele kontaktoplysninger med instagram, og på iphone kan du altid gå til fotos-appen og bruge deleikonet til at sende billeder og videoer til instagram. Hvis det er for ubelejligt, så overvej at vælge kun at dele udvalgte billeder med instagram, i stedet for at give tilladelse til alle billeder. På den måde kan du vælge præcis, hvilke billeder og videoer instagram har adgang til, hvilket normalt kun vil være dem, du uploader. Denne funktion er tilgængelig på iphone såvel som Android 13.

Hvis du vil fortsætte med at dele din placering med instagram, kan du stadig tilbagekalde dens adgang til din præcise placering for at gøre det sværere at spore dig. På din iphone skal du gå til indstillinger > privatliv > placeringstjenester > instagram og deaktivere præcis placering.

 

Ryd seneste søgninger

det er også en god idé at rydde listen over konti, du for nylig har søgt efter på instagram. Dette vil ikke rigtig skjule disse oplysninger fra instagram eller facebook, men det holder din søgehistorik væk fra nysgerrige øjne omkring dig. For at gøre dette skal du åbne instagram og klikke på forstørrelsesglasikonet i den nederste bjælke. Tryk på knappen Se alle under søgelinjen, og tryk derefter på Ryd alt i øverste højre hjørne.

 

Tjek, hvem der kan sende dig beskeder

det er en god idé at forhindre fremmede i at tagge eller sende beskeder til dig på instagram. Dette forhindrer konti i at spamme eller chikanere dig. Tryk på profilikonet i nederste højre hjørne, tryk derefter på hamburgermenuen i øverste højre hjørne, og vælg indstillinger. Gå til privatliv > beskeder. Vælg andre på instagram, og indstil dette til ikke at modtage anmodninger om at forhindre fremmede i at pinge dig. På den forrige side kan du også vælge personer på facebook, og dine følgere på instagram, og vælge om du vil modtage beskedanmodninger fra dem.

 

Vær opmærksom på, at disse indstillinger ikke påvirker dine venner. Så længe du og den anden person følger hinanden, vil du være i stand til at sende beskeder til hinanden uden problemer.

 

Skjul din aktivitetsstatus

du kan skjule din onlinestatus på instagram ret nemt. For at gøre det skal du gå til Instagram-indstillinger og derefter privatliv > aktivitetsstatus. Slå Vis aktivitetsstatus fra for bedre privatliv.

 

Stop folk i at bruge dine billeder i remixes

hvis du har en offentlig konto på instagram, kan alt dit indhold bruges af alle til deres remix. Denne funktion lader folk bruge dine billeder, videoer og ruller til deres egne videoer. For at deaktivere dette skal du gå til Instagram-indstillinger, derefter privatliv > hjul og remix. Deaktiver alle muligheder på denne side for at forhindre andre i at bruge dit indhold. Ingen

  • Nyheder