Yamaneta.com Blog Præcis placering giver dine koordinater væk til apps
Nyheder

Præcis placering giver dine koordinater væk til apps

  • 2022-06-01
  • 673 023 Visninger

Det er ingen hemmelighed, at vores apps bruger vores placeringer: faktisk har mange brug for det for at kunne fungere korrekt. Du ville ikke komme ret langt på din roadtrip, hvis google maps ikke kunne se din placering. Men smartphone-producenter gør det ikke klart, hvordan placeringsdeling fungerer, især at du kan vælge mellem at dele din generelle placering eller din nøjagtige placering. Medmindre du rutinemæssigt justerer dine privatlivsindstillinger, er det sandsynligt, at du udsender din nøjagtige placering til enhver app, der ønsker det.

Der er to typer lokationsdatum, du kan dele med en app: For det første generel placering. Denne mulighed giver appen en radius for din nuværende placering, men ikke en præcis adresse. En app kan vide, hvilket nabolag i en by du befinder dig i, hvilket kan hjælpe med at give dig relevant information for dit område, men den ved ikke, at du er hjemme hos dine venner på hovedgade 123.

Præcis placering er på den anden side præcis, hvad det lyder som, det er en indstilling, der lader en app se din specifikke placering, så den ved præcis, hvor du er. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, afhængigt af appen. Navigationsapps kommer selvfølgelig til at tænke på, da du foretrækker kort for at vide, at du er på motorvejen frem for søen, der løber langs den.

Tagning med din nuværende placering er en anden almindelig brugssag. For at en app automatisk kan tagge restauranten, baren, parken eller et andet specifikt sted, hvor du hænger ud, skal den have en præcis placering frem for en generel placering.

Der er dog meget få apps, der skal kende din præcise placering. GPS-apps, ja; sociale medier apps, sandsynligvis ikke. Det tager meget lidt tid at indtaste den placering, du vil tagge, i stedet for at få instagram eller snapchat til at gøre det for dig. For de fleste apps formål, at have en vag forståelse af, hvor du er tilstrækkelig, og er en mindre del af personlige data, du skal dele med disse virksomheder.

Er præcis placering en farlig egenskab?

Nogle gange kommer præcis placering op i nyhederne som noget dårlige skuespillere kan bruge til at målrette dig. Påstanden er, fordi den præcise placering deler din nøjagtige opholdssted, kan nogen bruge et af dine opslag på sociale medier til at spore dig.

Præcis placering og placeringssporing generelt har deres fejl, men de vil sandsynligvis ikke tillade en fremmed på internettet at forfølge dig. Selvom funktionen tillader apps at se din specifikke placering, er det ikke offentlig information. Tag for eksempel instagram. Det kan have din præcise placering, men det bruger det ikke i dine indlæg, medmindre du ønsker det. Hvis du ikke tagger din præcise placering i opslaget, er der ingen måde for andre at vide, hvor du er. Instagram gemmer heller ikke geotags på billeder, du tager i appen, men selvom du uploader et geotagget billede, er der ingen måde for følgere at downloade det originale billede og se det tag.

Geotagging er dog noget at overveje. Din telefons kamera bruger sandsynligvis præcis placering som standard til at tilføje den nøjagtige placering af billedet til filernes metadata. Det betyder blot, at placeringen forbliver med billedet. Hvis du sender billedet direkte til en anden, vil vedkommende kunne se, hvor du var, da billedet blev taget. Hvis du er interesseret i at fjerne disse data, før du deler dine billeder med verden, kan du tjekke vores guide her.

Problemet her er mere relateret til privatliv end sikkerhed. Ved at holde den præcise placering aktiveret, deler du din nøjagtige placering med enhver virksomhed, der er interesseret (og de er alle interesserede). Mens Apple og Google forsøger at forhindre udviklere i at sælge dine data til annoncører og andre virksomheder, sker det stadig. Den gode nyhed, hvis du kan kalde det sådan, er, at alle disse data er anonyme og ikke direkte knyttet til dig. Selvom det lyder som om, at dine apps sælger dine placeringsdata til storebror for at udspionere dine bevægelser, bruger virksomheder i praksis disse data til bedre at sælge dig ting (vi lever trods alt i en kedelig dystopi).

Alligevel er det uhyggeligt! Deaktivering af præcis placering forhindrer ikke virksomheder i at modtage og sælge dine placeringsdata, men det forhindrer dem i at modtage og sælge din nøjagtige placering.

At administrere præcise placeringsindstillinger på din smartphone er problemet, præcis placering er en lusket funktion, især på iphone. Når du åbner en app, der vil have dine placeringsoplysninger for første gang, ser du en pop-up, der beder om tilladelse. Denne pop-up, komplet med en mini-kort forhåndsvisning af din placering, er velkendt for alle på iOS og spørger typisk, om du vil dele din placering med appen hele tiden, kun når du bruger appen, eller aldrig .

Hvad der dog ikke er åbenlyst klart her, er den præcise skifte, der er gemt i minikortet, som er slået til som standard. Hvis du vil deaktivere den fra starten, skal du slå den fra her, før du vælger den primære placeringsindstilling på pop op-vinduet.

Det er dog ikke for sent at løse problemet, hvis du allerede har givet disse tilladelser. Du kan administrere præcise placeringsindstillinger på enhver iphone, der kører ios 14 og nyere, eller en Android-enhed, der kører Android 12 og nyere.

Gå på iphone

  • Nyheder